Европейската централна банка (ЕЦБ) се очаква да остави без промяна

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) се очаква да остави без промяна
Коментари Харесай

ЕЦБ вероятно няма да предприеме нови антикризисни мерки

Европейската централна банка (ЕЦБ) се чака да остави без смяна водещите си лихви, до момента в който прави оценка икономическите вероятности на еврозоната на фона на акцията за имунизиране против ковид и вероятността от въвеждане на нови ограничаващи ограничения за въздържане на пандемията, съобщи ДПА.

Институцията евентуално ще употребява първото си съвещание за годината, с цел да оцени въздействието на незабавния избавителен проект за 1.85 трлн. евро, който даде на еврозоната за да ограничи последствията от коронакризата.

На съвещанието през декември ЕЦБ показа стимулираща стратегия за 500 милиарда евро и предвижда, че тази година валутният съюз ще регистрира стопански напредък от 3.9%, възстановявайки се от пандемията.

Като цяло се чака банката да остави без смяна лихвата си по рефинансирането на историческия най-малко от 0%, а лихвата по депозитите - на равнището от минус 0.5%.

Протоколите от декемврийското съвещание, които бяха оповестени предходната седмица, демонстрираха мощната поддръжка на ръководещия съвет на институцията за изключителните ограничения. Представители на управлението ѝ обаче също по този начин показват опасения за растежа и инфлацията във валутния съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР