Европейската централна банка (ЕЦБ) констатира, че широкообхватният икономически растеж поддържа

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) констатира, че широкообхватният икономически растеж поддържа
Коментари Харесай

ЕЦБ предупреждава за внезапен спад на световните пазари

Европейската централна банка (ЕЦБ) установи, че широкообхватният стопански напредък поддържа постоянни банките и пазарите в Еврозоната, само че предизвести, че засиленото вдишване на риск от световните вложители може да докара до проблеми, съобщи Асошиейтед прес.

Коментарите на ЕЦБ се съдържат в оповестения през днешния ден обзор на финансовата непоклатимост, който се прави два пъти годишно. Целта е обществеността и политиците да бъдат наясно с евентуални проблеми, които биха могли да обиден по-широката стопанска система.

В отчета се отбелязва, че все по-силната стопанска система на Еврозоната " поддържа финансовата непоклатимост " и че няма необятно публикувано надценяване на финансовите пазари в зоната.

Пазарите обаче остават уязвими на неочаквани обрати, в случай че вложителите получат неприятни вести, които да трансформират възгледите им за рисковете. Институцията сигнализира, че засиленото вдишване на опасности на финансовите пазари в последно време може да " посее семената на огромни корекции на цените на активите в бъдеще ".

ЕЦБ добавя, че вложителите не престават да демонстрират желание към по-рискови инвестиции като облигации, издадени от по-малко надеждни кредитополучатели - ход, насърчаван от упованията, че стимулираща политика на централната банка няма да спре. Това държание, съгласно франкфуртската институция, е траяло, макар че тя и Управлението за федерален запас са дали да се разбере, че към този момент пренастройват политиката си.

" Финансовите пазари може да не са изцяло готови за вероятността сегашните удобни пазарни настроения да се трансформират бързо ", предизвестява ЕЦБ.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР