Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС

...
Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС
Коментари Харесай

ОЛАФ и българските власти са иззели 11 т. забранени пестициди този месец

Европейската работа за битка с измамите със средства от Европейски Съюз (ОЛАФ)съобщи, че " по-рано този месец " взаимно с българските властив нашата страна са били конфискувани към 11 тона неразрешени пестициди, съобщи Дарик.

Някои от веществата санапълно неразрешени в ЕСзаради заплахата, която основават за човешкото здраве и околната среда. Две от веществата може да навредят напитомните медоносни пчели и дивите опрашващи инсекти, а трето вещество иманеблагоприятно влияние върху неврологичното развиване на децата. Увреждането на опрашителите също може да съставлява опасност за продоволствената сигурност, се показва в известието.

Били са открити същостоки с изминал период на валидност, без етикет или с етикети, които не съблюдават задължението за наличие с превод на български език. Разследващите намират съображение да заключат, че неразрешените пестициди са били контрабандно импортирани от страна отвън Европейски Съюз.

ОЛАФ декларира, че работи в тясно съдействие с българскатаАгенция по сигурност на хранитеиГлавна дирекция " Национална полиция ", като съгласува събирането и оценката на разследващи данни.

Допълва се, черазследванетопо този случай не е завършило.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР