Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) съобщи, че е

...
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) съобщи, че е
Коментари Харесай

ОЛАФ хвана България в измама по два проекта, иска страната да върне 11,7 млн. евро

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) заяви, че е разследвала няколко случая за хипотетични измами, ориентирани към средства от Европейски Съюз, а два от тези случаи са за осъществяването на локални планове в България. Агенцията предлага на страна ни да върне 11,7 млн. евро поради нередностите.

Първият случай е обвързван с план за пречиствателната станция за отпадъчни води, която е била приключена през 2012 година като част от европейски плана, само че в действителност в никакъв случай не е почнала да действа.

Съоръжението е трябвало да почиства и отстранява замърсителите от отпадъчните води, само че съгласно Европейската работа то основава опасност за публичното здраве и околната среда. ОЛАФ предлага по плана да бъдат възобновени 4,8 млн. евро след привършване на следствието.

Другото дело също е за водоснабдителен план. След сигнал от неизвестен източник Европейската работа проверява пет огромни контракта за строителство и контрол в границите на плана. Има събрани доказателства, които демонстрират, че са били показани подправени документи в процеса на възлагане, а на стадия за осъществяване са били утвърдени некачествени работи.

ОЛАФ предлага България да възвърне 6,9 милиона евро, както и да бъде заведено правосъдно дело.

Останалите случаи, за които организацията оповестява, са в Румъния и Унгария и също се отнасят за сходни планове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР