Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) настоява Република Северна

...
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) настоява Република Северна
Коментари Харесай

Северна Македония трябва да върне 2.2 милиона евро от програма Еразъм+

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) упорства Република Северна Македония да върне 2.2 милиона евро, употребявани непозволено по стратегия Еразъм+ в интервала от 2016 до 2018 година Това заяви Българска телеграфна агенция по данни от днешната конференция на шефът на Националната организация за европейски просветителни стратегии и подвижност Марко Георгиевски.

Писмото с искане за възобновяване на сумата е направено от Главна дирекция " Образование, юноша, спорт и просвета " на Европейската комисия. То е пристигнало в Националната организация на 30 ноември 2023 година Георгиевски заяви, че този месец решението стана дефинитивно.

" Заедно с държавното управление се опитваме , посредством интензивна връзка и в съгласуваност със съответните европейски институции да намерим най-подходящото решение по какъв начин да изпълним връщане на сумата и по какъв начин в бъдеще да не се повтарят такива случаи ", добави шефът на организацията.

Георгиевски отхвърли да даде спомагателна информация под претекст, че в Прокуратурата за проведена престъпност и корупция в Северна Македония по случая се води досъдебно произвеждане.
 Съединени американски щати глоби за корупция някогашен спецпрокурор на Северна Македония
Съединени американски щати глоби за корупция някогашен спецпрокурор на Северна Македония

Санкции са наложени и на сегашен македонски кмет и някогашен кмет от Косов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР