Европейската шампионка по шахмат с отбора на България Гергана Пейчева

...
Европейската шампионка по шахмат с отбора на България Гергана Пейчева
Коментари Харесай

Шахматната ни кралица Гергана Пейчева с разкритие. Ето как са грабнали титлата

Европейската шампионка по шахмат с тима на България Гергана Пейчева приказва за първи път след купата, извоювана на 20 ноември в Черна гора.
В изявление за Любомир Тодоров за „ Хоризонт до обед “ 20-годишната столичанка описа за последната партия, в която успеха на Гергана донесе златните медали, както и страстите си след триумфа.
„ След последната партия, която беше доста дълга, не съумях да осъзная какво сме постигнали. Сега, откакто съумях да си умря малко, съм доста щастлива от триумфа. Партията против грузинката беше много напрегната. Минах през изгубена позиция, защото по средата на играта не видях един ход. Доста дълго време се борех да се върна в играта, дествително имаше много груби неточности от двете страни, това беше последна партия, имаше насъбрана отмалялост и напрежение. Аз съумях да се възползвам от нейните неточности и да стигна до успеха. В момента, в който съперничката създаде дама към този момент виждах по какъв начин спечелвам партията и това ни минимум не ме тормози “, описа Пейчева.
Българката изясни и каква е системата на университетския шахмат в Съединените щати и по-специално в Далас, където учи втора година Бизнес мениджмънт. Гергана изясни по какъв начин и за какво е седнала зад дъската на 64-те квадратчета и кой е обичаният ѝ дебют.
Пейчева възнамерява присъединяване в международното състезание на рапид в Самарканд, Узбекистан, от 26 до 30 декември.
За това състезание имат упоритости да играят все още още международната шампионка в този тип шах от 2012 година Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Надя Тончева и Иван Чепаринов. Не е ясно обаче ММС дали ще финансира нашите шахматисти.
Лицензираната от министерството Българска федерация по шахмат 2022 с ръководител Васил Антонов привиква общо заседание на 13 декември в Плевен, на което целият Управителен съвет, в това число и Антонов ще подаде оставка. Предвижда се и избор на нов УС и ръководител.
Клубовете са озадачени от тази покана, която са получили и не е ясно дали БФШ 2022 ще продължи да съществува и ще продължи лиценза си или той ще бъде даден на Българска спортна федерация по шахмат с ръководител Милен Василев, която обезпечи приемането на „ уайлд кард “ за Будва и откри спонсори за участничките.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР