Европейската шампионка и бронзова медалистка от Световното първенство тази година

...
Европейската шампионка и бронзова медалистка от Световното първенство тази година
Коментари Харесай

Севда Асенова е №1 за месец октомври според журналистите

Европейската шампионка и бронзова медалистка от Световното състезание тази година Севда Асенова бе определена за състезател №1 на месец октомври. Тя завоюва анкетата на Пресклуб „ България “ измежду спортните публицисти в страната. Признанието идва след златото, което Севда сграбчи на Европейското състезание в Будва, Черна гора. Тя ликува в категория до 48 кг.

Спортните публицисти отредиха първо място на Борислав Георгиев и в анкетата за най-хубав треньор през октомври. Специалистът е част от щаба на женския ни народен тим, под чието управление България зае трето място в отборното класиране на Европейското състезание.

„ Благодаря за това самопризнание. Много се веселя, тъй като за мен тази година е най-силната в цялата ми кариера. Постигнах страхотни триумфи, само че няма да спирам, а ще продължа да преследвам нови и през идната година. Не желая да се мятам авансово с изявления, виждам едно по едно. Първо е „ Странджа “, по-късно ще забележим дали ще подвигам категорията или не. Благодаря на управлението на федерацията, отпред с президента Красимир Инински, както и на моите треньори Борислав Георгиев и Съби Събев. Без тях нямаше нищо от това да е допустимо “, сподели Севда Асенова.

„ Тя е феномен. Севда към този момент 6 години играе със скъсани кръстни връзки на коляното. Не познавам друга такава боксьорка, която да се показва на толкоз високо равнище, с такива проблеми. Тя е образец за всяка една в залата, тъй като е всеотдайна и постоянно е максималист, желае даже повече, в сравнение с ние от нея “, сподели от своя страна Борислав Георгиев.

Локомотив София пък завоюва купата от Държавното персонално отборно състезание при дамите. Боксьорките на „ железничарите “ ликуваха с трофея в генералното класиране след провеждането на втория кръг от шампионата в Ботевград. Столичанки събраха общо 16 точки от двата кръга през годината, което ги изведе с три повече от състезателките на Русе. Третото място в отборното нареждане е за боксьорките на НСА.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР