Европейската шампионка Альона Косторная призна, че може да прекрати кариерата

...
Европейската шампионка Альона Косторная призна, че може да прекрати кариерата
Коментари Харесай

Руска фигуристка ще прекрати кариерата си, за да стане неврохирург

Европейската шампионка Альона Косторная призна, че може да приключи кариерата си след два сезона. 16-годишната съветска фигуристка разкри това в изявление за Olympic Channel.

"Не можеш да се занимаваш с фигурно пързаляне до 30 години и да печелиш. Можете да се пързаляте на шоута и да радвате публиката, само че няма да заемате първи места поради 15-годишни девойки, които извършват четворни скокове. Те имат доста мощ и сила и няма да можете да ги успехите ", сподели Косторная.

"Ще се опитам да се състезавам през идващия сезон, а по-късно и в олимпийската година, след което ще стартира да осъществявам фантазията си за кариера като доктор. Може би ще вземам участие в шоупрограми. Винаги съм желала да съм част от голямо турне с дълготрайност една година, това е моята фантазия. Но по-късно ще стартира да реализирам фантазията си да стана неврохирург ", добави рускинята.

Косторная дебютира при дамите през сезон 2019-2020. Тя завоюва златни медали на Гран При и на финала на сериите, както и на Европейското състезание. Рускинята има международните върхове за най-висока оценка за къса стратегия (85.45 точки) и общ общ брой от двете съчетания (247.59). На 11 юли Косторная завоюва премията на Световния кънки съюз за най-хубава млада състезателка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР