Европейската прокуратура започна разследване срещу депутата в Европейския парламент от

...
Европейската прокуратура започна разследване срещу депутата в Европейския парламент от
Коментари Харесай

Погнаха депутат в ЕП за мошеничество

" Европейската прокуратура стартира следствие против депутата в Европейския парламент от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " Максимилиан Кра (на снимката) поради шикалкавене ", съобщи Би Би Си.

" Законодателят от Федералната република е обвинен в опит да настройки търг за доставка на телекомуникационна техника за Екологичен потенциал. Той, както твърди обвиняването, е водел договаряния с компании в родината си, с цел да може обвързвана с него компания да получи контракта. До търга не се е стигнало, тъй като Кра и неговият помощник Йорг Соболевски са попаднали в полезрението на службата за битка против корупцията на Европейски Съюз (ОЛАФ). Ако договорката, планувана от Кра, е била осъществена, тя е щяла да ощети Екологичен потенциал с няколкостотин хиляди евро ", добави медията от Обединеното кралство.

" Кра и другите обвинени отхвърлиха обвиняванията. Той призна за воденето на договарянията с компании. В същото време депутатът в Екологичен потенциал съобщи, че оптималната сума на контракта е била 100 000 евро. Парламентаристът също обвърза следствието против него с идните през 2024 година избори за законодатели на 27-те ", добави Би Би Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР