Европейската прокуратура разследва злоупотреба с европейски средства в Община Бойчиновци.Това

...
Европейската прокуратура разследва злоупотреба с европейски средства в Община Бойчиновци.Това
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва злоупотреба с европейски средства в Община Бойчиновци

Европейската прокуратура проверява корист с европейски средства в Община Бойчиновци.

Това са съобщили от институцията за NOVA.

„ Извършихме претърсвания на няколко места в България, в това число в офиси, принадлежащи на община Бойчиновци. Офисът ни в София води следствие на евентуална корист със средства на Европейски Съюз, включващо план за ремонтни действия на общинска пътна мрежа. По време на претърсванията бяха конфискувани голям брой документи и бяха разпитани очевидци ”, се споделя още в позицията на Европейската прокуратура.

Според следствието на 9 юли 2019 година община Бойчиновци е подписала контракт за финансова помощ с Държавен фонд " Земеделие ", обвързван с осъществяването на план на стойност 2,6 млн. евро по Програмата за развиване на селските региони на Европейски Съюз за интервала 2014-2020 година

В контракта е планувано, че крайният период за асимилиране на средствата, както и за подаване на искане за дефинитивно заплащане, е 36 месеца от датата на подписването му. Но към днешна дата няма доказателства, че контрактуваните действия са изпълнени, или че планът е завършен, макар неколкократното удължение на периода.

През март 2022 година Лаура Кьовеши съобщи, че подопечната ѝ Европейска прокуратура проверява над 120 случая от България.

През август тази година кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров стана първият човек, задържан в страната по желаете на екипа на Кьовеши.

Същия месец имаше акция и претърсвяния в границите на друго европейско следствие - за злоупотреби по два плана за рационализация на железопътната инфраструктура на стойност над 241 милиона евро. През септември последваха арести при акция на ГДБОП още веднъж по дело на Европейската прокуратура. Подозренията са, че трима души в проведена група са дали подправена информация от името на други лица на способените органи за нелегално приемане на европейски дотации за земеделие.

В последните месеци стана ясно, че Европейската прокуратура ревизира и поправки в центъра на София, осъществени с европейски средства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР