Европейската прокуратура разследва възможни злоупотреби при два проекта за обновяване

...
Европейската прокуратура разследва възможни злоупотреби при два проекта за обновяване
Коментари Харесай

Разследва възможни злоупотреби при проекти за обновяване на железниците ни с европари

Европейската прокуратура проверява вероятни злоупотреби при два плана за възобновяване на българските железници. Над 100 чиновници на полицията и ДАНС са взели участие в претърсвания на 28 адреса в София, Бургас, Варна, Стара Загора, Смолян и Пазарджик, написа в известие на уеб страницата на прокуратурата.

Разследваните планове са обновяването на линията София - Пловдив в регионите на Костенец и Септември, както и ремонта на трасето Пловдив - Бургас в региона сред Оризово и Михайлово. Бенефициент на европейско финансиране за над 241 милиона евро и по двата плана е Национална компания железопътна инфраструктура. Подизпълнители са две частни компании с интернационално присъединяване.

Разследването е за допустима корист с европейските средства и пране на пари, написа още в известието на институцията в Люксембург.

 istock istock
Преди два дни полицията реализира първия арест в България, пожелан от европейското обвиняване - този на кмета на Генерал Тошево, арестуван за вероятни злоупотреби по стратегия за саниране.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР