Европейската прокуратура разследва български политици за злоупотреба с европейски средства,

...
Европейската прокуратура разследва български политици за злоупотреба с европейски средства,
Коментари Харесай

Демерджиев обеща изненади сред имената на разследваните за корупция с евросредства политици

Европейската прокуратура проверява български политици за корист с европейски средства, като при оповестяването на имената ще има и изненади. Това разгласи вътрешният министър Иван Демерджиев в изявление за БНР.

По неговите думи става въпрос за политици от повече от една политическа мощ.

„ Част от водените у нас производства за корупция измежду политически фигури са под наблюдаване на Европейската прокуратура, което значи корист с европейски средства. Част от проблемите, които установяваме по пътищата (пътните настилки - б.р.) също са в тази рубрика. Една част от инспекциите, които правим, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга - на европейската. Спектърът е много необятен - не приказваме за политици от една политическа мощ. Най-коректно е да бъдат оповестени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада при съобщаването на имената “, сподели Демерджиев.

„ Има следствия за некачествено строителство на пътища и ще има, тези инспекции ще продължат.... Тестваме задоволително огромни сектори от пътищата и това, което се открива, е смущаващо. Установява се липса на задоволително положен материал, неспазване на софтуерните правила, открива се, че част от инвестиции материал е фалшив “, разяснява още вътрешният министър.

По думите на Демерджиев връщането на хартиената бюлетина нараснало интереса на лицата, които желаят да управляват вота по места – така наречен корпоративен избор.

„ Има първите производства, които са формирани. Анализирали сме рисковите секции, анализирали сме слабостите при провеждането на предходните избори. Сега сме се подготвили. Това ще даде по-добри резултати “, даде обещание вътрешният министър.

Продължава наклонността за увеличение на напора на мигранти към нашите граници, уточни Демерджиев. По неговите думи мигрантският напън е повишен с 40% по отношение на същия интервал на предходната година, „ а предходната беше рекордна с три пъти по-висок напън по отношение на предходните години “:

„ Натискът се ускорява във връзка с цяла Европа. На извънредно тестване са подложени Гърция и Италия. Европейската комисия подхваща ограничения и радостно е, че България е във фокуса на тези ограничения. Предстои да се осъществя взаимен план, въпрос на седмици е да стартира неговото осъществяване, отнася се за техническо застраховане на 110 км, които не са обезпечени по никакъв метод в границите на 10 години напън. Касае се връщането на щатовете на Гранична полиция, които бяха понижени с 2000 през тези 10 години, до момента в който мигрантският напън нараства. “

Демерджиев заяви, че към този момент 453 щата са били възобновени с разполагаем запас на Министерство на вътрешните работи, от тях 63-ма чиновници към този момент са подготвени и работят в структурата на Гранична полиция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР