Европейската прокуратура не е чуждестранна инситуция, ние искаме да работим

...
Европейската прокуратура не е чуждестранна инситуция, ние искаме да работим
Коментари Харесай

НА ЖИВО Кьовеши: Няма да се месим на българската прокуратура

Европейската прокуратура не е задгранична инситуция, ние желаеме да работим за вас и да спечелим вашето доверие. Това сподели в България основният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши.

" Ние имаме обвързване на сътрудничим и да сме в непрекъснат контакт с националната прокуратура. Няма да се намесваме в работата на българската прокуратура, а ще сътрудничим ", съобщи Кьовеши.

Следващата седмица ще бъде открита нова процедура за назначение на европейски делегирани прокурори. Те би трябвало да са изцяло самостоятелни и да имат задоволително опит в следствието на финансови престъпения, корупция и финансови измами с Данък добавена стойност.

Надявам се, че скоро ще имаме нови оферти от Бъглария, уточни Кьовеши. Трябва да бъдат назначени още шестима прокурори от нашата страна, това е и повода Кьовеши да пристигна у нас. " Аз не съм на посещаване тук, аз съм си у дома ", съобщи тя.

ОЛАФ се занимава с административни следствия, те рапортуват закононарушения на Европейската прокуратура, която се занимава с наказателни производства.

Ще проверяваме хора с власт, богати хора, само че ще демонстрираме, че законът е един за всички, акцентира още основният прокурор на Европейски Съюз.

Очаквайте детайлности!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР