Европейската прокуратура (EPPO) в сътрудничество с хърватската полиция разпореди ареста

...
Европейската прокуратура (EPPO) в сътрудничество с хърватската полиция разпореди ареста
Коментари Харесай

Арести в Хърватия заради злоупотреба с еврофондове

Европейската прокуратура (EPPO) в съдействие с хърватската полиция разпореди ареста на петима души в Хърватия по съмнение в корист със служебно състояние и власт, осъществени във щета на Кохезионния фонд на Европейски Съюз, заяви ХИНА.

Европейската прокуратура организира незабавно следствие, с цел да събере доказателства, съобщи EPPO в прессъобщение.

Проверяваните обстоятелства се отнасят за пет лица и една компания по отношение на процедурата по възлагане на социална поръчка за план за създаване на апаратура за подбиране на боклуци, съобщи EPPO.

След разпит на обвинените Европейската прокуратура ще вземе решение за по-нататъшните си дейности по този случай и ще осведоми обществеността навреме. " Дотогава няма да бъдат оповестявани повече детайлности “,  се споделя в прессъобщението.

Според неофициални източници следствието обгръща няколко души в Риека и лица, свързани с основана в Меджумурие компания, която е правила работа по план, обвързван с ръководството на отпадъците. Те явно са обвинени в нелегално фаворизиране в тръжния развой и надплащане на плана.

Европейската прокуратура заяви, че арестите са осъществени в съдействие с Националната полицейска работа на Хърватия за битка с корупцията и проведената престъпност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР