Европейската прокуратура е започнала проверка на ремонта на ул. Граф

...
Европейската прокуратура е започнала проверка на ремонта на ул. Граф
Коментари Харесай

Европрокуратурата се захвана да проверява и ремонта на ул. Граф Игнатиев

Европейската прокуратура е почнала инспекция на ремонта на ул. " Граф Игнатиев " в София и е поискала цялата документи по проблема от Министерството на районното развиване (МРРБ). Това заяви служебният районен министър Иван Шишков пред Българска национална телевизия.

Проверката на европейския проверяващ орган е почнала преди близо два месеца, само че за нея излиза наяве едвам в този момент. Тя се води по отношение на метода, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства. Прокуратурата ще изследва по какъв начин е осъществен ремонтът и дали са спазени всички правила за него.

Ремонтът на столичната улица стартира още през 2018 година, като през целия интервал на строителнтите действия придвижването беше блокирано. След като беше приключена улицата, на нея бяха открити редица некачествени осъществявания и се наложи на няколко пъти да се правят спомагателни ремонтни действия, които се трансфораха в " ремонт на ремонта на ремонта ".

Заради целия проблем предходният отговорник за превоза в Столична община и зам.-кмет Евгени Крусев беше измамен под отговорност, само че напролет на 2022 година беше дефинитивно оневинен от Висшия касационен съд.

Съдът одобри, че той не нови виновност за измененията по публичната поръчка за подмяната на трамвайното трасе по централната улица, с които е позволено слагането на различнa виброизолационна поставка.

Междувременно в понеделник Европейската прокуратура предприе дейности и по на територията на България. То е обвързвано с машинация с отчитането на излъчванията на парниковите газове, обвързвана с българските ТЕЦ-ове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР