Европейската политика се определя от бюрократите от техните кули от

...
Европейската политика се определя от бюрократите от техните кули от
Коментари Харесай

Al Mayadeen: Вълна от кризи обхваща Европа

Европейската политика се дефинира от бюрократите от техните " кули от слонова кост " в Брюксел

„ Европа е изправена пред голям брой поредни рецесии. Сред аргументите: специфичната военна интервенция в Украйна, опасенията за спиране на енергийните доставки заради налагането на антируските наказания, инфлацията, икономическият спад, имиграцията и вълната от бежанци, - написа ливанското издание на Al Mayadeen.

Освен това, през това лято европейските страни са изправени пред необикновени горещини и засуха.

Такава дълбока, комплицирана и рискова рецесия като скъсването на връзките с Русия, Западът не е преживявал след разпадането на Съветския съюз и Югославия.

В исторически проект под „ сигурност “ се схваща отбрана от въоръжено нахлуване и военни спорове. Сега в понятието " сигурност " влиза всичко - от стопанската система до околната среда и обществените проблеми.

По мнението на създателя на публикацията, сега главните проблеми, застрашаващи европейската сигурност, са: военни, енергийни, хранителни и стопански.

„ Въпросът за военната сигурност разрешава на европейските страни да водят самостоятелна политика и да се пазят с военни средства. До огромна степен това се реализира посредством разполагането на военни бази на Съединени американски щати и НАТО в Европа “, - изяснява изданието.

В допълнение към опасенията от цялостно прекъсване на доставките на съветски газ, горещите талази и сушата в Европа съществено изостриха енергийната рецесия. Това ще докара до още по-голямо нарастване на сметките за електрическа енергия и нужда от усъвършенстване на потреблението й през зимата.

Производството на водноелектрическа сила в Западна Европа е спаднало с 20% през второто тримесечие на 2022 година Причината е спадането на равнището на реките и езерата, намаляването и пресъхването на водоемите на водноелектрическите централи и намаляването на техния индустриален потенциал.

При липса на вода се нарушава и работата на охладителните системи на атомните електроцентрали.

В Швейцария всяка трета атомна електроцентрала е понижила производството си заради извънредно високи температури и падащи равнища на водата.

Норвегия реши да ограничи износа на електрическа енергия, с цел да спре повишаването на цените на силата, първо да запълни личните си складове и да подсигурява енергийната сигурност на страната.

Пожарите, породени от рекордно високите температури, сътвориха доста проблеми за европейската хранително-вкусова индустрия.

В Австрия доста риби са умрели заради високите температури в езерото Циксее. Освен това фермерите организират стачки и демонстрации против държавните политики, ориентирани към понижаване на излъчванията на парникови газове. Последствията от сходна политика ще бъдат понижаване на селскостопанската и животновъдната продукция.

В резултат на сухото и горещо време в европейските страни се предвижда понижаване на добивите от царевица, слънчоглед, соя и пшеница. Намалява производството на зехтин и вино в Европа, както и на земеделска и животновъдна продукция.

Транспортните компании пострадаха от спада на равнището на водата в огромните европейски реки. Например спадът на равнището на водата в Рейн, основната транспортна артерия сред Швейцария и Германия, докара до понижаване на доставките на въглища за две немски електроцентрали и сътвори спомагателни проблеми за немската промишленост, която страда най-вече от антируски наказания, написа Al Mayadeen.

Икономическата сигурност е обвързвана със способността на европейските индустриални браншове да устоят на високите разноски за сила, изключително през идната зима. Повишаването на цените ще докара до понижаване на покупателната дарба на популацията, понижаване на производството и усилване на рецесията.

„ Суровата зима, пред която ще се изправи Европа като цяло и ръководещият политически хайлайф в частност, високата цена на живота, растящите цени на силата и по-слабият стопански напредък са фактори, които ще доведат до възходящо неодобрение на хората. Хората ще стартират да споделят, че се ръководят от група неизбрани бюрократи, които дефинират европейската политика от своите „ кули от слонова кост “ в Брюксел “.

- обобщава изданието.

Нашият коментар: Човек може да се съгласи с Al Mayadeen в доста връзки. С изключение на едно нещо: малко евентуално е военната сигурност на Европа да бъде реализирана посредством разполагането на сили на Съединени американски щати и НАТО. По-скоро е правилно противоположното: колкото повече Щатите основават военни бази в Европа, толкоз по-малко европейските страни са военно самостоятелни. Неслучайно френският президент Еманюел Макрон прокарва въпроса за основаването на общоевропейска войска...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР