Европейската народна партия, която е най-голямата политическа сила в Европейския

...
Европейската народна партия, която е най-голямата политическа сила в Европейския
Коментари Харесай

ЕНП иска отмяна на постепенния отказ от бензиновите двигатели

Европейската национална партия, която е най-голямата политическа мощ в Европейския парламент, желае анулация на постепенния отвод от бензиновите мотори, заяви електронното издание " Политико " (Politico), представено от БНР.

Изданието се базира на партиен манифест от 14 страници, до който е получило достъп.

Така ЕНП се изправя против ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е от същата партия. Забраната за производството на коли с мотори с вътрешно горене в Европейски Съюз до 2035 година е една от основните цели на ръководената от нея Комисия.

Партията желае също да бъде назначен еврокомисар по защитата, с цел да координира политиката в тази сфера сред страните членки. Същевременно ЕНП предлага последователно унищожаване на висшия представител за външната политика и той да бъде сменен от европейски външен министър.

В ЕНП са уверени, че решенията в областта на външната политика в Общността би трябвало да бъдат вземани с квалифицирано болшинство, а не с единогласие.

По отношение на миграцията, от ЕНП упорстват за трикратно нарастване на граничните служители на реда - от 10 000 сега на 30 000. Християндемократите желаят и повече на брой молби за леговище да бъдат обработвани отвън Европейски Съюз.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР