Европейската народна партия (ЕНП) ще избере водещия си кандидат за

...
Европейската народна партия (ЕНП) ще избере водещия си кандидат за
Коментари Харесай

ЕНП избира кандидат за евроизборите през 2019 г.

Европейската национална партия (ЕНП) ще избере водещия си претендент за евроизборите през 2019 година. Това ще стане по време на Конгреса на ЕНП в Хелзинки, Финландия, който ще се състои на 7 и 8 ноември.
Делегатите на конгреса ще избират сред ръководителя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и заместник-председателя на Европейска инвестиционна банка Александър Стуб, заяви пресцентърът на ГЕРБ.

Делегацията на ГЕРБ ще бъде ръководена от ръководителя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. В делегацията ще са заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-председателите на партията и кметове на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, както и кметовете на Варна, Благоевград, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Враца, Видин, Шумен, Разград, Търговище, Смолян, Сливен, Ямбол, Казанлък, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник и Силистра, които са определени с листата на ГЕРБ. В състава на делегацията са също евродепутатите от ГЕРБ и българският еврокомисар Мария Габриел.

За присъединяване в конгреса са поканени над 2000 души от 40 страни. Делегатите ще одобряват и общи позиции по значимите за Европа тематики, измежду които сигурност, миграция, стопански напредък и нови работни места, съдействие със прилежащи на Европейски Съюз страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР