Европейската народна партия (ЕНП) обяви, че единствен кандидат на партията

...
Европейската народна партия (ЕНП) обяви, че единствен кандидат на партията
Коментари Харесай

ЕНП обяви Урсула фон дер Лайен за единствен кандидат за председател на ЕК

Европейската национална партия (ЕНП) разгласи, че единствен претендент на партията за идващ ръководител на Европейската комисия е сегашния началник на комисията Урсула фон дер Лайен.
Днес по обяд изтече крайният период за номинации.

Кандидатурата на Фон дер Лайен беше издигната в понеделник от нейния Християндемократически съюз в Берлин. Вебер сподели, че тя е получила поддръжка и от партията на Доналд Туск в Полша и от „ Нова народна власт “ на Кириакос Мицотакис в Гърция. В партията не са постъпили други номинации.

Председателят на ЕНП Манфред Вебер уточни, че предизборната акция на ЕНП ще се основава на достиженията на Фон дер Лайен, измежду които отговорите на пандемията и на войната в Украйна. Той заяви, че неговата партия предлага в идващите години да има еврокомисар по въпросите на сигурността.

„ Тези пет години ме научиха какво Европа може да даде на своите жители. В началото на мандата ми имах предизвикването Брекзит, няма да го не помни. Нямах и 100 дни в офиса и беше оповестена пандемията. Заедно с Екологичен потенциал и страните членки успяхме да победим вируса, тъй като бяхме дружно “, съобщи фон дер Лайен на конференция. Успяхме да предотвратим дълбока криза, запазихме единството след съветското нахлуване против Украйна.

„ Путин стартира най-голямата война в Европа от 1945 година Европа отново беше единна. Застанахме до Украйна в ден 1.

Путин се опита да ни изнуди със зависимостта ни от съветския газ, само че успяхме да превърнем предизвикването във опция, намерихме други снабдители, насочихме се към възобновимата сила и през днешния ден сме доста по-устойчиви “, добави тя.

Очаква се ЕНП да утвърди нейната кандидатура дефинитивно на партийно съвещание в Букурещ на 7 март.

Председателят на Европейска комисия ще бъде определен от Европейския съвет след изборите за евродепутати при започване на юни, припомня Българска телеграфна агенция.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР