Европейската лига по плуване (LEN) премести Европейското първенство по плуване

...
Европейската лига по плуване (LEN) премести Европейското първенство по плуване
Коментари Харесай

LEN премести Европейското по плуване с месец, за да не се засече със Световното

Европейската лига по плуване (LEN) реалокира Европейското състезание по плуване на дребен басейн през 2021 година с месец напред, с цел да избегне конфликт със Световното състезание.

Международната федерация по плуване (FINA) през вчерашния ден разгласи, че планетарният фолум на 25-метров басейн се отсрочва от декември 2020 година за декември 2021 година поради пандемията на ковид.

 Отложиха Световното по плуване на 25-метров басейн за 2021 година
В отговор на този ход LEN промени датите на континентания конгрес по плуване на дребен басейн през 2021 година, което ще се организира от 2 до 7 ноември.

Руският град Казан - столицата на Татарстан - е хазаин на Европейското състезание, като Абу Даби в Обединените арабски емирства е дестинацията на Световното състезание.

" Нека да благодаря на президента на Татарстан Рустам Миникаханов, на министъра на спорта Владимир Леонов и на президента на Руската федерация по плуване Владимир Салников, че действаха неотложно и ни подкрепяха да намерим най-хубавото решение в такова малко уведомление ", съобщи президентът на LEN Паоло Барели.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР