Европейската космическа агенция трябва бързо да увеличи броя на човешките

...
Европейската космическа агенция трябва бързо да увеличи броя на човешките
Коментари Харесай

Расмусен: Европа трябва да се насочи към мисия до Луната, ако не иска да изостава от съперниците си

Европейската галактическа организация би трябвало бързо да усили броя на човешките и роботизираните си проучвания, в случай че желае да не изостава от международните си противници, обявиха група специалисти, които упорстват европейците да се насочат към задача до Луната.

Независимата консултативна група от 12 души включва някогашни министри, художник на комикси и изпълнителни шефове на водещи консултантски компании, като всички те са ръководени от Андерс Фог Расмусен, някогашен датски министър председател и общоприет секретар на НАТО.

" Една смела задача би подтикнала и революционизирала цялата европейска стопанска система, надалеч оттатък галактическия бранш, и би въодушевила едно потомство европейци да градят бъдещето ", се споделя в отчета им, оповестен през днешния ден и забелязан от " Политико ".

Миналото лято групата получи задачата да дефинира стратегическите цели на Европа в региона на галактическото пространство, за които построяването на потенциал за изстрелване на астронавти и нови задачи без екипаж би трябвало да бъде сериозен приоритет, се показва в отчета. От над 100-те лунни задачи, които са оповестени от организации и компании за интервала до 2030 година, Европа води единствено две, се показва в отчета. Въпреки това европейските страни построяват хардуер за задачата на НАСА " Артемис ", която има за цел да върне хора на лунната повърхнина през това десетилетие, а ЕКА работи, с цел да обезпечи място за един от своите астронавти при бъдещо кацане на Луната.

Въпреки че на неотдавнашната си среща на върха в Париж министрите на галактическите въпроси на ЕКА усилиха разноските за галактически стратегии до 16,9 милиарда евро, те не се съгласиха да продължат с програмата за човешки галактически полети, а отложиха този въпрос за идната си среща на министрите през 2025 година

" Размерът на вложенията, нужни за реализиране на конкурентоспособност, е постижим в подтекста на икономическото произвеждане на Европа, изключително като се има поради, че междинният дял на Брутният вътрешен продукт на вложенията в космоса в Европа е единствено една пета от този на Съединени американски щати и единствено една петнадесета от бюджета на НАСА за проучвания ", се показва в консултативния отчет.

ЕКА съобщи, че ще направи оценка на рекомендациите преди идната си мини среща на високо ниво в Севиля, която ще се организира през ноември. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР