Европейската космическа агенция (ЕКА) планира да създаде специална часова зона

...
Европейската космическа агенция (ЕКА) планира да създаде специална часова зона
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция планира да създаде часова зона на Луната

Европейската галактическа организация (ЕКА) възнамерява да сътвори специфична часова зона на Луната, заяви " Асошиейтед прес ". Световните галактически организации са в развой на обсъждане на най-хубавия метод да се мери времето на Луната. Идеята за това се роди по време на среща в Нидерландия в края на предходната година, в границите на която участниците бяха единомислещи за незабавната нужда от основаване на " обща лунна референтна времева зона ", сподели експертът по навигационни системи инж. Пиетро Джордано от ЕКА.

" В момента се поставят взаимни интернационалните старания в името на този проект ", добави той.

Засега всички галактически задачи на Луната се мерят с времето на страната, на която принадлежи всеки съответен галактически транспортен съд. Представители на ЕКА споделиха, че една такава интернационално призната лунна часова зона би улеснила всички - изключително в този момент, когато от ден на ден страни и даже частни компании са насочили взор към Луната.

Въпреки че Международната галактическа станция няма лична часова зона, за нея е признато Координираното универсално време (UTC), което е основано на атомни часовници. Международният екип от специалисти, който разучава опциите за лунна времева зона, сега преглежда въпроса дали която и да е организация сама по себе си въобще има правото да дефинира такава времева зона.

Техническите проблеми също са от голяма важност. Часовниците забързват ход на Луната с към 56 микросекунди всеки ден и на всичкото от горната страна тиктакането протича по разнообразни способи на лунната повърхнина и в лунната орбита.

НАСА ще прати астронавти към Луната за първи път от повече от половин век през 2024 година Кацане на екипаж на Луната е планувано за 2025 година

" Ще бъде огромно предизвикателство ", сподели Бернхарт Хуфенбах от ЕКА и изясни, че всеки ден от задачата ще се равнява на към 30 дни на Земята. " Но откакто успеем да създадем времевата зона на Луната, ще можем да създадем същото и на други планетарни обекти. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР