Европейската космическа агенция (ЕКА) оповести днес, че е отбелязан прогрес

...
Европейската космическа агенция (ЕКА) оповести днес, че е отбелязан прогрес
Коментари Харесай

ЕКА отчита прогрес при разрешаването на проблемите с парашутите на ЕкзоМарс

Европейската галактическа организация (ЕКА) оповести през днешния ден, че е маркиран напредък при разрешаването на проблемите с парашутната система на задача “ЕкзоМарс 2020 ”. Това дава очаквания, че изстрелването може да стане факт по проект през юли или август 2020-та година.

Но с цел да може задачата да бъде въобще утвърдена, нужно е да бъдат проведени полетни тествания на всичките четири парашута и те би трябвало да завършат сполучливо. Изпитанията ще бъдат осъществени в Орегон, Съединени американски щати, в интервала сред януари и март. Напомням на читателите, че управлението на ЕКА е поискало помощ от НАСА за разрешаването на проблемите и в границите на съдействието европейците са получили достъп до неповторимите американски тестови уреди. Понастоящем Съединени американски щати са единствената страна, която има дарба да прави меко кацане на Марс.

Напомням също по този начин, че “ЕкзоМарс 2020 ” е задачата с най-сложна парашутна система до този миг. По думите на програмния управител на “ЕкзоМарс ” Франсоа Спото усложняването на парашутите се е наложило поради руснаците, които обезпечават спускаемата платформа за меко кацане. Платформата, която е кръстена “Казачок ”, е оборудвана със спирачни ракетни мотори, които са прекомерно слаби. Ако ретроракетната система е била малко по-мощна, задачата е щяла да мине единствено с един парашут. 

Спускаемият уред “Казачок ” от задача “ЕкзоМарс-2020 ”. Снимка: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР