Европейската комисия заяви, че ще направи каквото е необходимо, за

...
Европейската комисия заяви, че ще направи каквото е необходимо, за
Коментари Харесай

Европейската комисия се захваща със слънчевите панели

Европейската комисия съобщи, че ще направи " каквото е належащо ", с цел да възвърне производството на слънчеви панели в Европа, осведоми Евронюз.

Еврокомисарят по енергетика Кадри Симсон разгласи новината в четвъртък, като част от проектите на блока да понижи зависимостта си от съветския газ допустимо най-бързо.

" Трябва да върнем производството (на слънчеви панели-бел.ред.) назад в Европа и Комисията е подготвена да направи всичко належащо, с цел да се случи това ", сподели Симсон на конференцията за слънчевата сила в Брюксел.

Китай е международен водач в производството на слънчева сила, като е конфигурирал повече от 30,1 GW фотоволтаичен (PV) потенциал от 2019 г насам. Като нация с най-голямо население и въглероден отпечатък, този ангажимент към възобновимата сила е окуражаващ. Съединените щати, Индия, Япония и Виетнам се подреждат на идващите място в листата на най-хубавите производители на слънчева сила.

Само малко количество слънчеви панели се създават в Европа. Държавите, които сега ги създават, са Италия, Франция и Словения.

Ръстът на слънчевата сила в Европа се форсира от година на година, защото блокът се ангажира да разчита на повече възобновими източници за своите енергийни потребности.

Слънчевите панели генерираха рекордните 10% растеж на слънчевата електрическа енергия в Европейски Съюз през юни-юли 2021 година, в съпоставяне със същия интервал на 2018 година

Седем страни от Европейски Съюз са генерирали над една десета от електрическата енергия си от слънчеви панели през юни-юли 2021 година: Холандия (17%), Германия (17%), Испания (16%), Гърция (13%) и Италия (13%) са водещи, съгласно енергийния мозъчен концерн Ember.

Унгария също е учетворила своя безоблачен дял от юни-юли 2018 година, до момента в който Холандия и Испания са го удвоили. Естония и Полша са минали от съвсем нула слънчева сила през 2018 година до 10% и 5% надлежно през юни-юли 2021 година Освен това за първи път слънчевата сила изпревари въглищната сила в Унгария през лятото на 2021 година, нещо, който към този момент беше реализирано миналата година в Гърция и Португалия.

" Европа имаше рекордно лято за слънчева сила, само че занапред ще употребява цялостния си капацитет. Крайностите на времето дадоха на държавните управления незабавен сигнал за пробуждане и в този момент те би трябвало да трансфорат задачите в региона на климата в дейности за климата, като засилят внедряването на слънчевата сила, ", споделя Чарлз Мур от Ember.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР