Европейската комисия заподозря структури, влизащи в медийната империя на телевизионния

...
Европейската комисия заподозря структури, влизащи в медийната империя на телевизионния
Коментари Харесай

ЕК заподозря медийната империя на Мърдок в нарушение на конкуренцията

Европейската комисия заподозря структури, влизащи в медийната империя на телевизионния магнат Рупърт Мърдок, в нарушение на нормите на Европейския съюз за конкуренцията. Това заяви „ Политико “.

„ Инспекторите на Еврокомисията влязоха за инспекция в лондонския офис на компанията 21st Century Fox, благосъстоятелност на Рупърт Мърдок. Те конфискуваха документи и направиха копия на компютърните данни “, написа изданието.

Говорител на Fox Networks Group съобщи, че те оказват цялостно подпомагане на следствието.

Европейска комисия отхвърли да назове страните и фирмите, само че удостовери, че по нейно разпореждане през вчерашния ден „ в редица страни от Европейски Съюз са осъществени необявени инспекции в структурите, занимаващи се с разпределението на медийните права за лъчение на спортни мероприятия и издаваните за тази цел разрешителни “.

„ Европейска комисия подозира, че тези организации могат да нарушават европейските правила в региона на конкуренцията, които не разрешават картелни сговори и други неразрешени бизнес практики “, се показва в изказването на Еврокомисията. В документа се акцентира, че осъществените инспекции са предварителна стъпка, която не може да предопределя резултатите от следствието.

Според нормите на Европейски Съюз за конкуренцията, фирмите, уличени в тяхното нарушение могат да бъдат санкционирани със сума до 10% от годишния им оборот. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР