Европейската комисия за транспортна безопасност (ETSC) публикува резултати от интересна

...
Европейската комисия за транспортна безопасност (ETSC) публикува резултати от интересна
Коментари Харесай

100 града искат ограничение на скоростта от 30 км/ч

Европейската комисия за транспортна сигурност (ETSC) разгласява резултати от забавна самодейност за повишение на сигурността по пътищата на Германия, която показва желанието на десетки градски управи за въвеждането на ограничаване на оптималната скорост на 30 км/ч в рамките на селищата.

Кампанията Lebenswerte Städte durch angemessene Geschwindigkeiten или Градове с по-добра среда на живот посредством ниска скорост на придвижване на МПС, има за цел да се обърне към федералната политика с концепцията за смяна в закона, която да разреши на локалните управи да могат да вкарат ограничаване на оптималната скорост от 30 км/ч по-лесно и бързо.

Към момента, сходно ограничаване може да бъде въведено единствено при положение на рискове на пътя като сняг, на обособени пътни сектори, частични пешеходни зони и други, само че не и на територията на по-големи зони, написа " Фокус ".

Инициативата е стартирана през юли предходната година от градовете Аахен, Аугсбург, Фрайбург, Хановер, Лайпциг, Мюнстер и Улм, а едно от най-новите попълнения в листата със 100 града, е Берлин.

" Бързото разрастване на самодейността и нейният безпартиен темперамент показват какъв брой незабавна е тя... Това се отнася за качеството на живот в нашите градове, а не за идеология на транспортната политика ", разяснява Томас Диберг, кмет на Лайпциг и представител на самодейността.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР