Европейската комисия взе решение да регистрира европейска гражданска инициатива, озаглавена

...
Европейската комисия взе решение да регистрира европейска гражданска инициатива, озаглавена
Коментари Харесай

Стартира инициатива за задължително етикетиране на храните за вегетарианци и невегетарианци

Европейската комисия взе решение да записва европейска гражданска самодейност, озаглавена „ Задължително етикетиране на храните като подобаващи за невегетарианци/вегетарианци/вегани “.
Организаторите приканват Европейската комисия да предложи наложителни изображения върху етикетите на всички хранителни артикули, с които да се отбелязва дали продуктите са невегетариански, вегетариански или вегански, оповестиха от Европейска комисия.
Решението на Комисията да записва самодейността се отнася единствено до правната допустимост на предлагането. На този стадий Комисията към момента не е анализирала неговото наличие.
Регистрацията на тази самодейност ще се реализира на 12 ноември 2018 година От този миг стартира да тече едногодишен период, в който уредниците могат да събират подписи в поддръжка на самодейността. Ако в границите на една година самодейността получи един милион изказвания за поддръжка от поддръжници от минимум седем разнообразни страни от Европейски Съюз, Комисията ще би трябвало да реагира в период от три месеца. Комисията може да реши да предприеме или да не предприеме дейности по отношение на настояването, като и в двата случая би трябвало да се обоснове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР