Европейската комисия въвежда нов регламент, за да повишибезопасността на детските

...
Европейската комисия въвежда нов регламент, за да повишибезопасността на детските
Коментари Харесай

ЕС затяга контрола над детските играчки - да са гарантирано безопасни

Европейската комисия вкарва нов правилник, с цел да повишибезопасността на детските играчки, продавани в Европейски Съюз, съобщи Дарик. Той ще се отнася за всички артикули, предопределени за деца, предлагани на европейския пазар.

Тези правила имат за цел даповишат отбраната от нездравословни химикалии да забранят използването нахимикали, които засягат ендокринната и дихателната системаили са токсични за съответен орган. Критериите ще уеднаквят изискванията на конкуренция сред играчките, които се създават в Европейския съюз, и другите, които се внасят отвън Европейски Съюз.

Новият правилник ще изисквапроизводителите да издават дигитален продуктов паспорт, а нова ИТ-система ще ревизира тези паспорти по външните граници на Европейски Съюз. Правилата ще важат и за играчките, продавани онлайн.

Националните инспектори ще не престават да дават отговор за осъществяването на инспекции на детските играчки, а в случай че бъдат открити рискови детски играчки, представляващи опасности, които не са директно планувани в регламента, с предлагането се подсигурява, че Еврокомисията има пълномощие даизисква изтеглянето от пазара на тези играчки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР