Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки. ...

Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки.

ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

" Европейската комисия върна Стратегическия проект на България с 200 забележки ". Това разгласи пред заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.
" Стратегическият проект е документът, на чиято база в идващите години българското земеделие и селските райони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро, по тази причина той е доста значим и като за първи път тези пари би трябвало да реализират едни цели, които са общоевропейски цели, т.е. към този момент ще би трябвало да реализираме съответни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава ". Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Светлана Боянова, ръководител на Института по агростратегии и нововъведения: " Не ми харесва думата асимилиране, тъй като в действителност тези пари би трябвало да реализират съответна цел, в тази ситуация те са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия аргумент на фермерите, с запазване на околната среда, до момента в който се прави земеделско произвеждане, със обществения живот в селските региони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за реализиране на съответни резултати ".

" България има 200 забележки по този проект, само че има страни и с по 400 ", добави ръководителят на Института по земеделска стопанска система: " Това не значи, че доста сме се объркали. Варират забележките на комисията ".

Източник: faktor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg