Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки.

...
Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки.
Коментари Харесай

ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

Европейската комисия върна Стратегическия проект на България с 200 забележки. Това разгласи заместник-министърът на земеделието Иван Христанов пред БНР.

" Стратегическият проект е документът, на чиято база в идващите години българското земеделие и селските райони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро, по тази причина той е доста значим и като за първи път тези пари би трябвало да реализират едни цели, които са общоевропейски цели, т.е. към този момент ще би трябвало да реализираме съответни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава ", разяснява и Светлана Боянова от Института за агростратегии и нововъведения.

Тя също удостовери, че страната ни е получила 200 забелжки, само че и акцентира, че това не е толкоз ужасно и че има страни с по 400 такива. " Това не значи, че доста сме се объркали. Варират забележките на комисията ", уточни тя.

" Не ми харесва думата асимилиране, тъй като в действителност тези пари би трябвало да реализират съответна цел, в тази ситуация те са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия аргумент на фермерите, с запазване на околната среда, до момента в който се прави земеделско произвеждане, със обществения живот в селските региони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за реализиране на съответни резултати ", добави тя.

Земеделското министерство проучва мненията на Европейска комисия

Земеделското министерство проучва мненията на Европейска комисия, оповестиха от ведомството за медиите. От там прецизират, че през идващите седмици ще стартират и двустранните срещи със службите на Европейска комисия, по време на които министерството ще даде нужната спомагателна информация и ще актуализира оферти проект.

От ведомството акцентират, че срокът за одобряването на всеки стратегически проект по ОСП е шест месеца след представянето му от съответната страна членка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР