Европейската комисия ще предложи ново законодателство за създаване на гранична

...
Европейската комисия ще предложи ново законодателство за създаване на гранична
Коментари Харесай

ЕС обмисля създаване на европейска гранична полиция

Европейската комисия ще предложи ново законодателство за основаване на гранична полиция на Европейския съюз .

Това заяви на конференция еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.

Нуждаем се от по-голяма отбрана на границите. Комисията признава това и заради тази причина ние скоро ще предложим ново законодателство за трансформиране на Европейската организация за гранична и брегова защита (Фронтекс) в същинска гранична полиция на Европейски Съюз с по-голяма мандат да наема и да разполага гранични чиновници, разкри той и добави, че ще включва 10 000 граничари.

Той акцентира, че миграцията още веднъж е съществена тематика в медиите.

Според него притокът на мигранти в източната част на Средиземно море е понижен с 97% в съпоставяне преди да бъде подписано съглашението сред Европейски Съюз и Турция и със 77% в централната част на Средиземно море за същия интервал през предходната година. Над 600 000 души са избавени през последните три години.

По думите му сега 1 300 европейски граничари подкрепят страните членки, като в запас има още 1 500.

Започнахме да оправяме слабостите в европейската бежанска система. Пет от седемте законодателни оферти, показани от Европейска комисия, са покрай довеждане докрай. Тези оферти включват общи правила за изискванията за банкет на бежанци, за оценка кой е дипломиран да получи протекция и отбягване на второстепенно придвижване, сподели още той.

Еврокомисарят акцентира, че евролидерите би трябвало да реализиран съглашение по всички съставни елементи за обща европейска бежанска система до края на годината.

Аврамопулос добави, че също по този начин би трябвало да се разрешат въпроси като връщането на незаконни имигранти , премахване на аргументите за миграцията и други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР