Европейската комисия ще подпомага държавите членки чрез финансиране за интеграция

...
Европейската комисия ще подпомага държавите членки чрез финансиране за интеграция
Коментари Харесай

ЕК представи 7-годишен план за интеграцията на мигрантите

Европейската комисия ще подкрепя страните членки посредством финансиране за интеграция на мигрантите и включването им в обществото, заяви Българска национална телевизия.

Брюксел показа проект за деяние по тематиката за идващите 7 години. Планът включва дейности в няколко насоки - обучение и образование, възстановяване на опциите за претовареност и признание на уменията на мигрантите, поощряване на достъпа до здравни услуги и подобаващи жилища на налични цени.

В страни като Австрия, Швеция и Германия хората, родени в чужбина, съставляват към 10 % от популацията, а в страни като България, Унгария и Полша те са към 3 % от популацията.

" Интеграцията и включването в обществото могат да ни оказват помощ да преборим ксенофобията, радикализацията и опълчването сред нас и мигрантите. Трябва да изградим взаимно почитание, с цел да се усещат те част от нас. Бих желал да подчертая, че няма връзка сред миграцията и екстремизма, както някои се пробват да ни накарат да имаме вяра ", съобщи Маргаритис Схинас - еврокомисар за одобряването на европейския метод на живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР