Европейската комисия ще направи оценка на въздействието доколко е полезна

...
Европейската комисия ще направи оценка на въздействието доколко е полезна
Коментари Харесай

Желязков: EK ще прави оценка на въздействието на пакета „Мобилност“

Европейската комисия ще направи оценка на въздействието до каква степен е потребна мярката да се връщат камионите в страните по регистрация.
От Брюксел ще излязат със специфична декларация на 20 декември, заяви на ексклузивен брифинг транспортният министър Росен Желязков след обява в „ Политико “, съобщи БГНЕС. Според министъра публикацията, че Европейска комисия стопира пакета, е едностранчива.
Желязков заяви, че през днешния ден в Брюксел е извършено съвещание,на което са осведомени страните членки за извършените триалози на 12декември.
„ Еврокомисията посредством своя представител ясно изрази своето отчаяние във връзка с връщането на транспортното средство в страната по определяне “, означи министърът и уточни, че връщането не е измежду ограниченията, заложени в зеления пакт на Европейска комисия.
Оттук нататък идващите стъпки следва пактът за подвижност още веднъж да се гласоподава на 21 април в Комисията по превоз на Екологичен потенциал, а през май текстовете да влязат за гласоподаване на второ четене в пленарна зала.
Одобреният законопроект се чака да влезе в действие не по-рано от юни 2020 година. От този интервал ще стартира да тече 18 месеца за оценка до каква степен е ефикасна мярката за връщането на транспортните средства, уточни Желязков.
От лятото на идната година за България ще тече 18-месечният период за предявяване на иск против наредбите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР