Европейската комисия ще даде становището си по молбата на Украйна

...
Европейската комисия ще даде становището си по молбата на Украйна
Коментари Харесай

ЕК дава становище по кандидатурата на Украйна за членство на 15 юни

Европейската комисия ще даде мнението си по молбата на Украйна за приемане на статут на претендент за участие в Европейски Съюз на 15 юни, съобщи френският външен министър Катрин Колона.

" Обсъдихме мястото на Украйна в европейското семейство...Този въпрос ще бъде разискван на срещата на Съвета на Европа на 23-24 юни. По-специално ще бъде разисквана молбата на Украйна за признание на страната като претендент за участие в Европейски Съюз. Очакваме заключението на Европейската комисия по този въпрос, към момента не го знаем, то ще бъде обещано на 15 юни ", сподели Колона на конференция с полския си сътрудник във Варшава.

На 28 февруари Володимир Зеленски подписа кандидатурата на Украйна за присъединение към Европейския съюз. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на Зеленски въпросник по време на визитата си в Киев през април, с цел да стартира договаряния за присъединение. Тя акцентира, че предаденият документ е " основа за полемиките през идващите месеци ". Европейска комисия към този момент е получила отговорите на Киев на въпросника и е почнала да ги прави оценка. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР