Европейската комисия съобщи днес, че подозира шест норвежки производители на

...
Европейската комисия съобщи днес, че подозира шест норвежки производители на
Коментари Харесай

ЕК заподозря в картел норвежки производители на сьомга

Европейската комисия заяви през днешния ден, че подозира шест норвежки производители на сьомга в ценови сговор и е поискала от тях уточнения преди да предприеме дейности, съобщи Агенция Франс Прес.

Предварителната стъпка в формалното следствие, наречена ревю на възраженията, е по отношение на норвежките компании Cermaq, Grieg Seafood, Bremnes, Leroy, Mowi и SalMar.

Комисията отбелязва, че на Норвегия се пада половината от отглежданата атлантическа сьомга в световен мащаб, а главен пазар е Европейският съюз.

Въпреки че Норвегия не е член на Европейски Съюз, тя е част от Европейската икономическа зона, която обгръща Европейския обединен пазар и заради това рибарския експорт попада под регулаторния контрол на Брюксел.

ЕК показва, че предварителното изследване повдига опасения, че сред 2011 и 2019 година шестте норвежки компании са обменяли " търговски сензитивна информация " за цени, размери и други фактори.

Предполагаемият сговор се отнася за цените на прясната атлантическа сьомга, не са замразена или за обработени артикули като пушена риба, прецизира Комисията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР