Европейската комисия съобщи, че създава общоевропейска платформа за регистрация на

...
Европейската комисия съобщи, че създава общоевропейска платформа за регистрация на
Коментари Харесай

ЕК създава обща база с данни за украинските бежанци, за да се избегнат злоупотреби -

Европейската комисия заяви, че основава общоевропейска платформа за регистрация на украинските бежанци, подслонени в Европейски Съюз. Отбелязва се, че задачата е по този метод да се избегнат вероятни злоупотреби.

Държавите от Европейски Съюз ще могат да обменят данни за вписаните в техните регистри бежанци, на които е обезпечена краткотрайна протекция по национални ограничения. Данните ще се обменят в действително време, с цел да може бежанците да се възползват от правата си на всички места в Европейски Съюз, както и с цел да се избегнат записвания допълнително от една страна, се показва в известието.

По данни на Организация на обединените нации от началото на войната в Украйна бежанците, напуснали страната, са към този момент над 6,8 милиона, като към пет милиона са пристигнали в Европейски Съюз. Над 3,6 милиона са подслонени в Полша, следват Румъния (990 хиляди), Унгария (683 хиляди), Словакия (461 хиляди).

През април Европейски Съюз утвърди отпущането на 3,4 милиарда евро авансово финансиране за страните от Европейски Съюз, подслонили украински бежанци. Въведено бе остойностяване от 40 евро на седмица за признат емигрант, като бе планувано покриване на разноските за 13 седмици престой от датата на идване на украинците. Съветът на Европейски Съюз по-рано разясни, че ще бъдат отпуснати към 17 милиарда евро от неизползвани и пренасочени бюджетни средства за посрещане на потребностите на бежанците от Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР