Европейската комисия съобщи, че разширява възможностите за анонимно подаване на

...
Европейската комисия съобщи, че разширява възможностите за анонимно подаване на
Коментари Харесай

Еврокомисията с нови възможности за анонимни сигнали за нередности

Европейската комисия заяви, че уголемява опциите за анонимно подаване на сигнали за нередности, като включи и въпросите за сливанията на сдружения и за държавната помощ, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел.
Още по темата
Комисията отсега нататък ще приема данни за всички типове вероятни нарушавания на разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията. Адресът за подаване на сигнали остава.

Събирането на сигнали стартира през 2017 година, като може да се изпращат данни да вземем за пример за съгласувани цени, за подозрения за нередности по публични поръчки, както и за незаслужено изключване на претенденти по тези процедури. Гражданите ще могат да оповестяват също за непозволена държавна помощ.

Комисията регистрира, че в последните години сигналите са помогнали при инспекциите, свързани с въпросите за конкуренцията. Годишно Европейска комисия получава към 100 анонимни известия за вероятни сходни нарушавания.

Европейска комисия употребява криптирана двупосочна връзка, с цел да получи данните и да потърси уточнения от подателя. Услугата се ръководи от външен снабдител на услуги, който работи като медиатор и предава единствено наличието на получените известия, без да препраща никакви метаданни, с които може да бъде открита самоличността на подателя, се разяснява в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР