Европейската комисия съобщи, че още 117 млн. евро ще бъдат

...
Европейската комисия съобщи, че още 117 млн. евро ще бъдат
Коментари Харесай

ЕС осигурява 117 млн. евро за търсене на лечение на COVID-19

Европейската комисия заяви, че още 117 млн. евро ще бъдат обезпечени за търсене на лекуване на COVID-19. Средствата ще бъдат ориентирани към осем научноизследователски плана, съобщи Българска телеграфна агенция.

Комисията отпуска по програмата за научни проучвания " Хоризонт 2020 " 72 млн. евро, а още 45 млн. евро ще дават производители на медикаменти. Еврокомисарят Мария Габриел, представена в известието, декларира, че с цел да се оправим с пандемията и да се подготвим за вероятно ново разпространяване на вируса, би трябвало да обединим познанията и ресурсите на обществения и частния бранш.

На 4 май Европейска комисия даде обещание общо финансиране от 1,4 милиарда евро за международния отговор на пандемията, като 1 милиарда евро ще бъдат обезпечени посредством " Хоризонт 2020 " и ще бъдат ориентирани към създаването на ваксини, нови лекувания и диагностични средства, с цел да бъде предотвратено разпространяването на болестта. От януари комисията насочи общо 325 млн. евро по " Хоризонт 2020 ".

Част от това финансиране са 48,2 млн. евро, предоставени на 18 научноизследователски плана. В плановете вземат участие общо 94 организации - университети, научноизследователски и публични организации, компании, се отбелязва в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР