Европейската комисия съобщи, че е сключила договор за доставка на

...
Европейската комисия съобщи, че е сключила договор за доставка на
Коментари Харесай

ЕК е сключила договор за трето лекарство срещу COVID |

Европейската комисия заяви, че е сключила контракт за доставка на трето лекарство против COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В общата поръчка са включени 18 страни. 

Европейска комисия чака до края на октомври Европейската организация по медикаментите да утвърди три от оценените медикаменти против ковид. Сключените от Комисията контракти за доставки са с производителите Рош (Швейцария), Гласко Смит Клайн (Великобритания) и Илай Лили (САЩ).

Относно слагането на трета доза от имунизациите против Коронавирус Съветът на Европейски Съюз е разискал през днешния ден да не се приема общ метод.

" Европейски Съюз разполага с задоволително ваксини, само че всяка страна ще реши дали и кои публични групи да получат спомагателни дози ", означи след съвещанието словенският държавен секретар Гашпер Довжан.

По думите му Европейски Съюз се стреми да работи против дезинформацията, обвързвана с новата болест, както и към поощряване на имунизацията на жители, които изпитват съмнения. 

Довжан добави, че ниският дял на имунизиранитв в някои от страните от Европейски Съюз излага на заплаха останалите страни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР