Европейската комисия съобщи, че е приключила проучвателните разговори с дружеството

...
Европейската комисия съобщи, че е приключила проучвателните разговори с дружеството
Коментари Харесай

ЕK се споразумя с четвърти производител на потенциална ваксина срещу Covid-19

Европейската комисия заяви, че е завършила проучвателните диалози с сдружението CureVac за пазаруване на 225 милиона дози от допустима ваксина против Covid-19. Досега сходни съглашения бяха реализирани със " Санофи " (Sanofi-GSK) на 31 юли, с " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson) на 13 август и с " АстраЗенека " (AstraZeneca) на 14 август, се отбелязва в известието.

Предвиденият контракт с CureVac би дал опция на всички страни от Европейски Съюз да купят ваксина, в случай че се потвърди нейната сигурност. Комисията добавя, че продължава диалозите с други производители на ваксини, написа Българска телеграфна агенция. 

В известието се отбелязва, че CureVac води в създаването на изцяло нов клас ваксини на основата на осведомителна РНК (иРНК), пренасяна в клетките от липидни наночастици. Платформата за основаване на ваксини е създадена в последното десетилетие. Основният принцип е потреблението на тази молекула като притежател на данни, благодарение на които самото тяло може да създава свои лични дейни субстанции за битка с разнообразни заболявания. 

На 6 юли Европейската капиталова банка и CureVac подписаха съглашение за заем от 75 милиона евро. Средствата са обезпечени за създаване и широкомащабно произвеждане на ваксини, в това число против Covid-19. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР