Европейската комисия съобщи, че е постигнала предварителна договореност с фармацевтичния

...
Европейската комисия съобщи, че е постигнала предварителна договореност с фармацевтичния
Коментари Харесай

Европейската комисия договори още 400 милиона ваксини срещу коронавирус

Европейската комисия заяви, че е постигнала предварителна договореност с фармацевтичния колос JohnsonJohnson за доставка на до 400 милиона дози ваксина против ковид. Комисията отбелязва, че има подготвеност да купи в началото 200 милиона дози от името на страните от Европейски Съюз, а по-нататък да обезпечи и останалите количества, написа Дарик.
Преди две седмици Европейската комисия подписа сходно авансово съглашение и с френския производител Sanofi за доставка на 300 милиона дози ваксина. Комисията прецизира, че сделките ще влязат в действие, в случай че разработваните от двете сдружения ваксини се окажат сполучливи и безвредни.
През юли Европейска комисия подписа контракт за 63 милиона евро и с производителя от Съединени американски щати на лекарството Ремдесивир Gilead Sciences, за което има данни, че форсира лекуването на новото заболяване. Доставката на контрактуваните дози е в ход и ще обезпечи лекуването на 30 000 заболели. Лекарството се дава към този момент за приложение при най-тежките случаи. Предвижда се комисията да свика социална поръчка за доставка от октомври на спомагателни количества.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР