Европейската комисия съобщи, че добавя 20 руски авиокомпании в списъка

...
Европейската комисия съобщи, че добавя 20 руски авиокомпании в списъка
Коментари Харесай

ЕС добавя 20 руски авиокомпании в списъка с опасните превозвачи

Европейската комисия заяви, че прибавя 20 съветски самолетни компании в листата с рисковите превозвачи, които нямат право да правят полети от и до Европейски Съюз.

Уточнява се, че решението е обвързвано със сериозните закани за сигурността, откакто Русия независимо реши да пререгистрира въздухоплавателните средства, наети от непознати сдружения. Това деяние на Москва не регистрира, че непознатите притежатели на самолетите анулираха разрешенията за осъществяване на полети с посочените машини, се отбелязва в известието. С днешното деяние общо 21 съветски самолетни компании са в европейския забранителен лист.

Европейска комисия разяснява, че възбраната включва освен политане и кацане в Европейски Съюз поради неспазване на интернационалните условия за сигурност на въздухоплаването. Допълва се, че засегнатите превозвачи имат кардиналното право да летят с други машини, за които няма подозрения за годността. Комисията отбелязва, че днешното решение не е част от глобите, наложени от Европейски Съюз против Русия поради войната в Украйна.



С началото на войната Европейски Съюз забрани полети до и от своите летища и в своето въздушно пространство за съветски самолети или за наети от руснаци машини, като позволява изключения за дипломатически и филантропични полети. По данни на вестник " Айриш таймс " към 500 самолета на стойност към 10 милиарда $ непозната благосъстоятелност са били пререгистрирани в Русия, където са били в началото наети, с цел да им се издадат нови разрешителни за работа след прекратяването на удостоверенията, издавани от притежателите.

Засегнатите от новото решение съветски самолетни компании са " Аврора ", " Авиастар-Ту ", " Ижавиа ", " Якутия ", " Русджет ", " ЮВТ Аеро ", " Сиберия ", " Смартавиа ", " Ираеро ", " Урал ", " Алроса ", " Нордстар ", " Руслайн ", " Ямал ", " Норд уинд ", " Икар ", " Победа ", " Аерофлот ", " Россия ", " ЮТЕър ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР