Европейската комисия съобщи, че 471.5 милиона евро от фондовете на

...
Европейската комисия съобщи, че 471.5 милиона евро от фондовете на
Коментари Харесай

ЕС отпуска близо половин милион евро за железопътната връзка Елин Пелин-Костенец

Европейската комисия заяви, че 471.5 милиона евро от фондовете на Европейския съюз за доближаване ще бъдат отпуснати за обновяването на железопътната права сред Елин Пелин и Костенец.

Тази права е част от високоскоростната железопътна линия сред София и Пловдив по кулоар от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T). От Берлин до Атина коридорът прекосява осем страни в Европейски Съюз и свързва страните от Централна и Южна Европа.

Еврокомисарят по районната политика Корина Крецу разяснява, че железопътните линии подкрепят развиването на българските райони и ще допринесат за построяването на конкурентоспособна и чиста стопанска система. От 2007 до 2013 година Европейски Съюз обезпечи над 100 милиона евро за железопътната линия София-Пловдив. С тези средства беше построена правата сред Септември и Пловдив.

Отсечката Костенец-Септември получи финансиране до 151.5 милиона евро от Европейски Съюз. Когато приключат работите по линията София-Пловдив, пасажерите ще могат да се придвижват сред двата града за по-малко от 80 минути при скорост до 160 километра в час. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР