Европейската комисия разреши на закъсалата финансово държавна фирма Български пощи

...
Европейската комисия разреши на закъсалата финансово държавна фирма Български пощи
Коментари Харесай

ЕК разреши 50 млн. лв. за Български пощи“

Европейската комисия позволи на закъсалата финансово държавна компания " Български пощи " да получи 26.5 милиона евро (50 млн. лева.) държавна помощ за преструктуриране на предприятието.

С всяка минала година " Български пощи " от ден на ден закъсва, като задълженията ѝ надвишават 70 млн. лева Държавното сдружение дава универсални пощенски услуги. Разполага с мрежа от 2973 пощенски станции, в които работят 8500 чиновници.

Помощта от 50 млн. лева ще бъде под формата на заем, се споделя в известието на Европейската комисия.

В него е посочено, че България е поела ангажимент, че след шест месеца заемът ще бъде изплатен, или " Български пощи " ще показа проект за преструктуриране на сдружението за обезпечаване на дълготрайна жизненост. Такова вероятно преструктуриране ще предстои на оценка и утвърждение от страна на Европейската комисия.

Според Брюксел мярката ще помогне да се подсигурява продължаването на универсалните пощенски услуги и изплащането на пенсии в полза на българската стопанска система и население.

В същото време строгите условия, с които е привързан заемът, ще сведат до най-малко възможните нарушавания на конкуренцията, произлизащи от помощта за излекуване, се споделя в известието.

" Български пощи " непрестанно е в положение на " преструктуриране ". В същото време сдружението продължава да натрупа загуби от 13 години, като те непрестанно се усилват. По предварителни данни за 2022 година загубата на компанията възлиза на 55 млн. лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР