Европейската комисия разреши адаптираната ваксина срещу COVID-19 – Comirnaty XBB.1.5,

...
Европейската комисия разреши адаптираната ваксина срещу COVID-19 – Comirnaty XBB.1.5,
Коментари Харесай

ЕК разреши адаптирана COVID ваксина, първите идват у нас до три седмици

Европейската комисия позволи приспособената ваксина против COVID-19 – Comirnaty XBB.1.5, създадена от BioNTech-Pfizer, оповестяват от пресслужбата на Европейска комисия.

Тази ваксина бележи нов значим стадий в битката с заболяването. Това е третото адаптиране на тази ваксина в отговор на новите разновидности на COVID-19. Разрешението бе издадено по ускорена процедура, с цел да се даде опция на страните членки да се приготвят в точния момент за своите имунизационни акции за есенно-зимния сезон, изясняват от Еврокомисията.

Ваксината е позволена за възрастни, деца и кърмачета на възраст над 6 месеца. В сходство с предходните рекомендации на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) и Европейския център за профилактика и надзор върху заболяванията  (ECDC), възрастните и децата на възраст над 5 години, които се нуждаят от имунизация, следва да имат еднократна доза, без значение от тяхната история на имунизация против COVID-19.

Припомняме, през вчерашния ден от Министерство на здравеопазването оповестиха, че по силата на съглашението с Европейска комисия от тази ваксина. Първите над 80 хиляди от тях се чакат през третата седмица на септември.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР