Европейската комисия разработва планове за европейска диплома. За създаването европейска образователна

...
Европейската комисия разработва планове за европейска диплома.
За създаването европейска образователна
Коментари Харесай

ЕК подготвя европейска диплома

Европейската комисия създава проекти за европейска тапия.

За основаването европейска просветителна степен Комисията показа три начинания за прогрес в транснационалното съдействие сред университетите.

Посочва се, че дипломата ще е от изгода за студентите и общността на висшето обучение посредством н асърчаване на подвижността с образователна цел в границите на Европейски Съюз. Подобна европейска тапия би понижила бюрокрацията и би разрешила на висшите образователни заведения от разнообразни страни да си сътрудничат да основават взаимни стратегии.

Пакетът включва известие по отношение на проект за европейска тапия и две оферти за рекомендации на Съвета в поддръжка на бранша на висшето обучение: предложение за възстановяване на процесите за обезпечаване на качество и автоматизираното признание на квалификациите във висшето обучение, както и предложение за повишение на привлекателността и устойчивостта на университетските кариери.

Трите начинания целят превъзмогване на правните и административните спънки пред партньорските университети, които основават стратегии за взаимни просветителни степени на бакалавърска, магистърска и докторска степен.

Отбелязва се, че проектът за европейска тапия проправя пътя за нов тип взаимна стратегия, която се дава на доброволна основа на национално, районно или институционално ниво и се основава на общ набор от критерии, контрактувани на европейско ниво.

През 2025 година Европейска комисия има намерение да започва планове за европейска просветителна степен в границите на " Еразъм + ", в това число финансови тласъци на страните членки и организациите им за акредитация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР