Европейската комисия проучва извънредните режими, който правителствата на държавите от

...
Европейската комисия проучва извънредните режими, който правителствата на държавите от
Коментари Харесай

ЕК проучва законността на извънредните мерки в страните от ЕС за борба с пандемията

Европейската комисия изследва изключителните режими , който държавните управления на страните от Европейски Съюз са приели за битка с пандемията с оглед спазването на правните правила на Европейски Съюз . Това заяви в четвъртък заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, по време на онлайн сесия на Европейския парламент.

Основните рецензии са унгарското държавно управление и персонално до премиера Виктор Орбан, който съгласно депутатите от водещата партия на Екологичен потенциал, Европейската национална партия и няколко други " в действителност завзе властта под претекст с пандемията ".

" Европейската комисия следи от близко спазването на европейските стандарти на всички изключителни компетенции и режими , получени от държавните управления на страните от Европейски Съюз за битка с пандемията. Ще представим резултатите от тази работа в отчет, който ще бъде оповестен в края на годината ", добавя Йоурова.

Тя даде набор от критерии, които би трябвало да се съблюдават в страните от Европейски Съюз , тъй че Брюксел да не счита изключителните пълномощия на държавните управления за несъразмерни .

Първо, продължителността на тези пълномощия следва да бъде ясно лимитирана . Второ, парламентите на всяка от страните от Европейски Съюз следва да могат да прекратят прибързано разширените пълномощия на държавното управление, в случай че смятат, че изпълнителната власт е корист. Трето, Юрова акцентира на нуждата от оптималната бистрота , гаранции за свободата на медиите и недопустимостта на каквито и да било ограничавания в тази област.
 Орбан отхвърли покана за спор в европарламента
Орбан отхвърли покана за спор в европарламента

Давид Сасоли е поканил Орбан да приказва на дебата в Брюксел в четвъртък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР