Европейската комисия приветства политическото споразумение постигнато между Европейския парламент и

...
Европейската комисия приветства политическото споразумение постигнато между Европейския парламент и
Коментари Харесай

Постигнато бе предварително споразумение за по-устойчива и издръжлива трансевропейска транспортна мрежа

Европейската комисия приветства политическото съглашение реализирано сред Европейския парламент и Съвета по отношение на преразглеждането на Регламента за трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T). Съзаконодателите се споразумяха да усилят доста напъните за създаване н а устойчива и издръжлива TEN-T . Това включва мощни тласъци за увеличение на потреблението на по-устойчиви типове превоз и за възстановяване на мултимодалността — практиката на съчетание на типовете превоз за едно пътешестване — в границите на европейската транспортна система.

Преразгледаната TEN-T ще дефинира наложителни цели :

 – Пътническите железопътни линии по главната и разширената съществена мрежа на TEN-T би трябвало да разрешават на влаковете да се движат със скорост 160 км/ч или по-бързо до 2040 година

 – Европейската система за ръководство на железопътния транспорт (ERTMS) би трябвало да бъде въведена в цялата мрежа TEN-T като единна европейска система за сигнализация в Европа, с цел да стане железопътният превоз по-безопасен и по-ефективен.

 – До 2040 година следва да се разработят безвредни и сигурни зони за паркиране по главната и разширената съществена пътна мрежа на TEN-T, приблизително на всеки 150 км.

 – Големите летища, които обслужват повече от 12 милиона пасажери годишно, ще би трябвало да бъдат свързани с железопътен превоз на дълги дистанции.

 – Броят на терминалите за претоварване би трябвало да се развива в сходство с актуалните и предстоящите транспортни потоци и потребностите на бранша.

 – Всичките 430 огромни града по мрежата TEN-T ще би трябвало да разработят проекти за устойчива градска подвижност за поощряване на подвижност с нулеви и ниски излъчвания.

 – Европейското морско пространство има за цел да интегрира морското пространство с други типове превоз по ефикасен, жизнерадостен и резистентен метод.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР