Европейската комисия приветства днешния вот на Европейския парламент, който потвърди

...
Европейската комисия приветства днешния вот на Европейския парламент, който потвърди
Коментари Харесай

ЕK приветства одобрението на Механизма за възстановяване и устойчивост

Европейската комисия приветства днешния избор на Европейския парламент, който удостовери политическото съглашение по отношение на Регламента за Механизма за възобновяване и резистентност, реализирано през декември 2020 година Той бележи значима стъпка към даването на 672,5 милиарда евро под формата на заеми и безплатни средства на страните членки в поддръжка на промените и вложенията. Това оповестяват от представителството на Европейска комисия.

Механизмът за възобновяване и резистентност е главният инструмент на NextGenerationEU — проекта на Европейски Съюз, който ще ни разреши да излезем по-силни от пандемията от COVID-19. Той ще играе решаваща роля за подкрепяне на Европа да се възвърне от икономическото и общественото влияние на пандемията и ще спомогне за повишение на устойчивостта на стопанските системи и обществата в Европейски Съюз и за гарантиране на екологичния и цифровия преход.

Одобрението на Европейския парламент прави допустимо влизането в действие на Механизма за възобновяване и резистентност през втората половина на февруари. След това страните членки ще могат публично да показват своите национални проекти за възобновяване и резистентност, които ще бъдат оценени от Комисията и признати от Съвета. В проектите за възобновяване и резистентност се дефинират промените и плановете за обществени вложения, които ще бъдат подкрепени от Механизма за възобновяване и резистентност. Комисията към този момент организира натоварен разговор с всички страни членки по отношение на правенето на тези проекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР