Европейската комисия прие предложението си за възможностите за риболов за

...
Европейската комисия прие предложението си за възможностите за риболов за
Коментари Харесай

Какво е предложението на ЕК за риболов в Черно море през 2023 г.?

Европейската комисия одобри предлагането си за опциите за лов на риба за 2023 година във връзка с Средиземно море и Черно море, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

С предлагането се предизвиква устойчивото ръководство на рибните ресурси в Средиземно море и в Черно море и се извършват политическите задължения, поети в декларацията MedFish4Ever и Декларацията от София.

То отразява упоритостта на Комисията да обезпечи устойчивостта на рибарството в тези два морски басейна в сходство със тактиката на Генералната комисия по риболовство за Средиземно море (GFCM) до 2030 година GFCM е районната организация за ръководство на рибарството, която следи за опазването и ръководството на рибните ресурси в Средиземно море и Черно море.

По отношение на Черно море предлагането планува ограничавания на улова и квоти за запасите от калкан и цаца . По отношение на цацата Комисията предлага да се резервира ограничаването на улова от 2022 година По отношение на калкана нивата на общия позволен улов (ОДУ) и квотите ще бъдат избрани и признати на годишното съвещание на GFCM през 2022 година

Предложението на Комисията ще бъде допълнено на по-късен стадий според от резултатите от годишното съвещание на GFCM (насрочено за 7—11 ноември 2022 г.) и съществуването на научни мнения по отношение на запасите от дънни типове, обхванати от многогодишния проект за западната част на Средиземно море.

Съветът ще разиска предлагането на Комисията на 12—13 декември и ще откри разпределянето на опциите за лов на риба. Регламентът следва да се ползва от 1 януари 2023 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР